Home Office megoldások

Manapság egy vállalkozás számára már nem lehet akadály egy kis távolság az irodától. Sokrétű eszköztárunkkal jelentős mértékben, költséghatékonyan növelhető a munkavégzők mobilitása, gördülékenyebbé válhat a távoli munkavégzés anélkül, hogy aggódnunk kellene adataink biztonsága miatt.

Háttértár titkosítás

Az informatikai biztonság szempontjából manapság minimális elvárás, hogy az egyes munkaállomásokon tárolt érzékeny, céges adatokat ne tudják eltulajdonítani. A háttértár titkosítási megoldások használatával a meghajtónkon található adatok titkosítottak, olvashatatlanok és visszaállítíhatatlanok az illetéktelenül hozzáférők számára, így nem kell attól tartani, hogy a számítógép eredeti felhasználóján kívül bárki is hozzájuk férhessen. Szolgáltatásaink keretén belül távolról felügyelt rendszerben gyors segítséget tudunk nyújtani a felhasználók részére abban az esetben, ha véletlenül kizárják magukat számítógépükről, vagy épp zárolni tudjuk a hozzáférést abban az esetben, ha egy gép illetéktelen kezekbe kerülne.

VPN

A távoli munka egyik alapszintű megvalósítása VPN (Virtual Private Network) kapcsolat beállításával történhet, mely interneten keresztül összeköti az egyes távoli számítógépeket a vállalkozás hálózatával. Így a dolgozók könnyen és (megfelelő beállítások mellett) biztonságosan elérhetik a cég hálózatán tárolt adatokat, futtathatják a munkahelyen telepített alkalmazásokat az irodán kívülről is.

Távelérés

VPN kapcsolaton keresztül, vagy távelérésre szolgáló alkalmazás megfelelő beállításával lehetőséget tudunk biztosítani arra, hogy a dolgozók csatlakozni tudjanak otthoni számítógépeikről irodai munkaállomásukra. Ezzel a megoldással a már megszokott környezetben végezhetik tevékenységeiket, így gyorsabban alkalmazkodhatnak a távoli munkavégzéshez.

Felhőtárhely

Az információ megosztás elengedhetetlen a közös munkához. A különböző felhőtárhelyek használatával jelentősen felgyorsíthatjuk a nélkülözhetetlen dokumentumok elérését a távoli számítógépekről, mivel nem korlátozza a kapcsolatot az irodai internet feltöltési sávszélessége. További előnye az ilyen tárhelyeknek, hogy a dokumentumokat akár egy időben többen is szerkeszthetik, valamint a verziókövetés segítségével nyomonkövethető, hogy ki, mikor, milyen módosításokat hajtott végre és gyorsan visszaállíthatjuk a véletlenül törölt, vagy felülírt fájlokat is.

Kollaboratív alkalmazások

Az emailek küldése ma már nem elegendő ahhoz, hogy a több telephelyről, vagy épp otthonról dolgozó kollégák munkáját megfelelően összehangolhassuk. Microsoft 365 szolgáltatásokat (SharePoint, Teams) igénybe véve és megfelelően behangolva számos alkalmazással segíthetjük a gyors, de visszakövethető információ megosztást, csapatmunka szervezését. Az eszközök minden platformon (Windows, Mac, Android, iOS) elérhetők, így a munkahelyi mobilitás jelentős mértékben növelhető.

Amennyiben vállalkozásának segítségre van szüksége a fent felsorolt megoldások kialakításában, vagy egyéb, egyedi igénye merülne fel, keressen fel minket alábbi elérhetőségeinken, vagy írjon nekünk gyors üzenetet: